Voordelen van het gebruik van Ozon water tijdens de was behandeling in onze Hondentrimsalon:


Wegnemen van onaangename geuren:

Ozon is een negatief deeltje.
Bij het gebruik van ozon verbindt het geurdeeltje met het negatieve deel en wordt derhalve geneutraliseerd.

Veilig en zonder chemicaliën:

Bij gebruik van ozon is het atoom verdeeld in een negatief deel en een zuurstofdeel. 
Het negatieve deel bindt aan de ongewenste stoffen (bacteriën en geur) en voert het neutraliserende effect uit. 
Er zal dan weinig ozon overblijven. 
De overgebleven ozon vervalt bij kamertemperatuur zich terug naar zuurstof. Het is dus veilig.

Bacteriën elimineren:

Uit tests zijn gebleken dat ozon de meeste bacteriën doodt. Vaak veroorzaken de ongewenste bacteriën huidirritaties bij huisdieren en mensen.

Verminder huidirritaties:

Omdat ozon de bacteriën elimineert, herstelt de geïrriteerde huid van het dier sneller.

Vacht kleur:

Bij gebruiken van ozon water wordt de kleur van de vacht niet aangetast. Ozon zorgt ervoor dat alleen de ongewenste stoffen verwijderd worden.

Vlooien vermindering:

Vlooien raken verlamd bij in contact komen met ozon water. Veel klanten zien dat er verlamde vlooien overblijven in het water nadat een hond in een ozon bad is geweest.

Vacht wordt zachter en losser:

Door de negatieve lading van het ozon atoom, komen de haren losser van elkaar, het is dezelfde effect als bij gebruikt maken van hairconditioner.

Snelle droging:

Er zijn bevindingen van gebruikers binnengekomen over snelle droging van de vacht bij langharige honden en soms wel tot een tijd besparing van 10 ~15 minuten. Stelt u voor dat men hiermee elektriciteit en tijd bespaart van 10~15 minuten per behandeling, dit betekent veel op maand basis.

Een veelgestelde vraag:
Is voor de honden schadelijk als hij een klein slokje ozonwater gelikt heeft tijdens het wassen?

Antwoord : 
Er is geen schade zolang het bij een paar likken blijft.
Natuurlijk mag men het ozonwater niet aan de honden geven om te drinken.
Wanneer een kom water meer dan 20 minuten bij normaal kamertemperatuur heeft gestaan, dan is de ozonconcentratie zodanig verminderd dat het water zonder probleem gedronken kan worden.
Zoals bekend, vervalt ozon automatisch terug naar normale zuurstof en is het niet schadelijk voor mensen en dieren.WAT IS OZON ?

 Ozon werd voor het eerst opgemerkt door een Nederlander Martinus van Marum in 1785. Toen hij experimenteerde met elektriciteit over een oppervlakte van water, merkte hij een speciale geur op, maar op dat moment wist hij niet wat het was.

De echte ontdekking kwam pas 50 jaar later door Christian Friedrich Schönbein.
De naam ozon komt van het Griekse "ozein", wat geur betekent. Dit verwijst naar de kenmerkende geur van het gas.

Ozon is een gas dat wordt gevormd door drie zuurstofatomen en het chemische symbool is O3. Op zeenivea vervalt ozon u zich zeer snel terug tot O2, de normale zuurstof.

In de natuur zal ozon optreden onder invloed van elektrische ontladingen, zoals in het geval van onweer. Bovendien heeft de aarde een ozonlaag in de atmosfeer van de aarde, die bescherming biedt aan alle levende organismen door een deel van het schadelijke UV-licht eruit te filteren.

Ozon wordt vaak gebruikt voor reiniging omdat ozon 3000 keer sterker is dan chloor.
Tevens wordt drinkwater met ozon behandeld, Nederland is overigens het eerste land ter wereld die drinkwater behandelen met ozon.


Verschillende studies hebben aangetoond dat met een kleine concentratie opgelost ozon in water het voldoende is om meer dan 99% van de bacteriën te elimineren, zoals Salmonella en E. Coli.

Omdat ozon een sterk oxidant is, wordt ozon ook gebruikt om geur- en chemische resten te verwijderen. Door fruit met ozon water te wassen, worden naast bacteriën ook de overblijfselen van het pesticide verwijderd. Ook is het fruit langer houdbaar na de ozonbehandeling.

IS OZON MILIEUVRIENDELIJK?

Op zee niveau en onder kamer temperatuur vervalt ozon snel terug naar de normale zuurstof die door mens en dier in kunnen ademen en er blijft geen hoge concentratie over in tegenstelling tot bijvoorbeeld chloor. Hierdoor is ozon erg milieuvriendelijk.

IS OZON GEVAARLIJK?

Zoals met alles, is teveel nooit goed.
Ozon wordt gebruikt om bacteriën te elimineren, wat betekent dat ozon zorgvuldig moet worden gebruikt.
Door toepassing van onze gepatenteerde technologie lost het ozongas van het Cashido ozonapparaat voornamelijk op in het water en zeer weinig in de lucht.
De Cashido ozonmachine is getest door het internationaal erkende laboratorium SGS en het ozongas dat vrijkomt in de lucht is ruim onder de toegestane normen.