Tekenbanden Natuurlijk werking en onderhoud: 

Verwerkt in halsbanden kunnen de EM-X keramiekpijpjes helpen tegen teken en vlooien bij honden. Uit ervaring van meerdere honden eigenaren blijkt dat het harmoniserende effect van de EM-X keramiekpijpjes (die in halsbanden zijn verwerkt) helpen tegen teken en vlooien. Het aantal teken en vlooien mindert of verdwijnt zelfs geheel. Bij sommige honden lijkt het ogenschijnlijk niet te helpen, maar dan blijkt vaak dat andere factoren ook een rol spelen: voeding, aandacht, hygiëne, temperatuur, ras, etc.

Hoe kan dit?

Het gehele principe achter alle EM producten is harmonie scheppen en in dit geval een harmonieveld scheppen. Dus hoe en waar je het ook toepast er zal harmonie ontstaan: gewassen en planten groeien beter, zieke planten worden beter, dieren worden weer gezond, mensen worden gezonder, etc.

Als we vervolgens kijken naar de werking van de EM-X keramiekpijpjes dan werken die ook volgens het principe van harmonie. De EM-X keramiekpijpjes welke verwerkt zijn in Tekenbanden Natuurlijk zorgen voor harmonie en coherentie waar zij worden toegepast. Een teek of een vlo is een disharmonie voor een hond (of kat). Als de hond de EM teken band draagt wordt hij/zij een veld van harmonie en daar zal een teek zich niet in laten vallen. Automatisch zal de teek door zo’n harmonieveld zich niet hechten op die hond (of kat). Als u wilt kunt u het ook vergelijken met of wij ontvankelijk zijn voor bacteriën en virussen. Als we gezond zijn hebben we ook een harmonieveld om ons heen waardoor ziektes geen vat krijgen op ons. Pas als dat harmonieveld gebroken wordt, worden we vatbaar. Baat het niet dan schaadt het niet

U kunt het uitproberen door van de EM-X keramiek kraaltjes een ketting voor uw huisdier om te hangen. U merkt snel of het bandje werkt of niet. Mocht het niet werken: de kraaltjes kunt u altijd voor iets anders gebruiken. De keramiekpijpjes zijn enkel klei met EM micro-organismen ingebakken, dus het zal uw huisdier geen kwaad kunnen doen.


Onderhoud van Tekenbanden Natuurlijk:

Tekenbanden Natuurlijk zijn handgeknoopte Natuurlijke tekenbanden. 

In Tekenbanden Natuurlijk verwerken we Keramiekkralen deze helpen de afweer van uw hond te optimaliseren waardoor deze onaantrekkelijk zal worden voor teken om zich vast te bijten.

 I.v.m. deze werking is het belangrijk dat uw hond 24 u per dag de Tekenband Natuurlijk om zal hebben. De werking van deze banden is optimaal wanneer uw hond de Tekenband Natuurlijk 3- 4 weken voor het tekenseizoen om krijgt en in deze periode 24 u per dag gedragen wordt. Daarna kunt u overwegen om de Tekenband Natuurlijk 's nachts af te doen. 

Het reinigen en een (langdurige) optimale werking van de Tekenband Natuurlijk is deze af te spoelen met koud leidingwater elke 2-3 weken gedurende 2 min onder stromend water zonder zeep. Zeep verstoord de werking van de kralen, zorg er ook voor dat wanneer uw hond gewassen wordt de Tekenband Natuurlijk afgedaan wordt. Drogen kan het beste in de zon, door de UV straling van de zon blijven de kralen hun werk doen.

Zwemmen in zoet- en zout water is geen probleem.